Tips & Inspiratie - Nieuwe salontafel? 5 handige tips bij het kiezen van de juiste grootte en vorm. - Umber & Smoke
  • Lorem ipsum

Nieuwe salontafel? 5 handige tips bij het kiezen van de juiste grootte en vorm.

7 Aug 2024
door Umber & Smoke

Hoe vind je de perfecte salontafel die bij jouw zetel past? Naast het materiaal is ook de vorm en grootte belangrijk, maar met deze tips kan jij gemakkelijk de juiste keuze maken!

1. Afstand tussen zetel en salontafel

Zorg dat er minimum 40 cm tussen je zetel en salontafel zit, zodat je er gemakkelijk kan passeren. Te ver is ook niet nodig, want je wilt nog gemakkelijk aan je tafel kunnen. 

2. Grootte salontafel

Je wilt natuurlijk dat je salontafel in verhouding is met je zetel. De regel is dat de afmetingen van je salontafel tussen 50 - 75% van de afmetingen van de binnenzijde van de zetel zijn. Heb je bijvoorbeeld een 4-zit van 300 cm breed, dan kies je voor een salontafel tussen 150 en 225 cm breed. Bij hoekzetels tel je enkel de binnenzijde van de zetel. Deze tekening zou het iets duidelijker moeten maken! 

3. Hoogte salontafel

Je kijkt best voor een salontafel die qua hoogte overeenkomt met de zithoogte van je zetel. Iets lager kan zeker ook, wij zijn grote fan van lage salontafels! Een salontafel die hoger komt dan de zithoogte van de zetel zouden wij niet aanraden. 

4. Flexibiliteit

Kies voor 2 'nesting' tafeltjes - dit zijn salontafeltjes met een verschillende hoogte die je een beetje onder/over elkaar kan schuiven. Je kan ze zelf schikken naar breedte zetel en kan je ook multifunctioneel gebruiken. Handig!

5. We love (afge)rond

Rond je salontafel wordt heel wat geleefd. Met afgeronde of organische vormen creëer je zachte lijnen, die het aangenamer maken om rond te lopen. Ook handig als er kinderen rondlopen!

Wij helpen je graag verder met het kiezen van jouw droomsalontafel :).

Ontdek al onze salontafels >>

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »